ПОЛЕЗНИ ИДЕИ

Когато стигнем до обзавеждане на мокрите помещения у дома, като че ли винаги водещо се оказва фасадното оформление. Избираме прилежно красиви плочки за баня и според техният вид, цвят, форма и орнаментика си подбираме и подходящо обзавеждане.

В наши дни има достатъчно богато разнообразие от цветове, нюанси и форми. Въпреки всичко, има определени тънкости, които не бива да пропускаме при избора си.

Когато говорим за пода, непременно трябва да се постараем да вземем нещо негланцирано, с по-грапава повърхност и същевременно устойчиво и нерелефно, за да не задържа вода или варовикови образования например. Гладките повърхности крият определен риск, т.к са хлъзгави и нестабилни.

Съобразете се с пространствата. Ако имате малка баня, не избирайте големи плочки, а напротив. Малки, светли и за предпочитане са по-семпли модели. Като цяло малките плочки стоят по-красиво, но са и по-трудни за поддържане, тъй като имат значително по-голям брой фуги за почистване.

Тъмните тонове при плочките за баня не са често предпочитан избор и затова си има конкретни причини. Първата е, че ако помещението е малко, това може да ви накара да се чувствате натясно, което предизвиква дискомфорт. Другата причина е, че тъмните цветове са особено трудни за поддържане. След всяко ползване на банята ще се налага да полирате и да почиствате, за да не останат видими петна от водата.

Светлите цветове са отличен избор за плочки в банята. Ако искате да разнообразите, можете да подчертаете с елементи в тъмни тонове или просто да монтирате красиви фризове или орнаменти по стените. В зависимост от разположението на мивката, ваната или душ кабината, можете да позиционирате различни акценти, съобразени стилово и цветово с визията на банята.